En italiensk klassiker med smak av HvalerKrabbe

Oppskriften har vi lånt fra en av de mest populære
restauranter i London, – Manteca.

Denne gang handler det om en vaskekte italiensk klassiker, Cacio e Pepe. 
Cacio e Pepe er en pastarett som kun består av smør, pepperkorn og revet parmesan eller pecorino.

Enkel perfeksjon med få ingredienser, slik som italienerne er berømt for. Det blir ikke bedre, trodde vi. 

I en restaurantkjøkken i London har de satt prikken over i-en ved å
introdusere brunmat fra krabben i pastaretten.


Slik gjør du: 
Sette vann i kok i en stor kjele, tilsett salt.
Når vannet koker, tilsett 500g pasta, gjerne linguini eller spaghetti. 
Pastaen skal koke et par minutter kortere enn det som står på pakken. 
Mens pastaen koker tilsett 5-8 gram (ca 25 gode vri på en pepperkvern).
Varm pepperet opp i et par minutter, inntil du kan lukte pepperaromaen. 

Tilsett nå 75 gram smør og 150 ml pastavann. La smøret smelte og blandingen koke inntil du har en kremet blanding. Det tar et par minutter. 

Tilsett 120 gram brunmat og rør forsiktig inn til du har en jevn saus.
Sett pannen til siden inntil pastaen har kokt ferdig. 

Slå vannet av pastaen og vend pastaen ned i sausen. Varm retten opp inntil sausen begynner å koke. Tilsett 90 gram reven ost og vend forsiktig pastaen slik at retten er blandet godt. 

Smak til med frisk sitronsaft og salt, inntil det faller i smak. Fordel retten på tallerkenen og
tilsett litt nykvernet sort pepper. 

Bon apetito!

Ingredienser:
Knus 120 gram brunmat med en gaffel eller med en stavmikser
500g pasta 
Pepperkorn (knuste) eller grovkvernet
75g Smør
90g Parmegiano
Sitron 
Salt & pepper