Noe av det aller beste med servere krabber er at det er veldig enkelt og krever lite forberedelser. Du trenger egentlig bare brød, majones og sitron.
Hvitløksbrød, estragonmajones og avokadosalsa er nytt og frisk tilbehør til krabbekjøttet.
Krabbe-pasta med fløtesaus
Til 2 personer så trenger du:
•2 ss smør
•2 stk sjalottløk, Finhakket
•2 fedd hvitløk, Finhakket
•1 stk rød chili•
1 dl hvitvin, Tørr
•3 dl fløte
•1,5 dl parmesan, Revet (kan sløyfes, eller erstattes med kremost naturell)
•1 Lux skjell fra Hvaler-Krabbe & 1 pakke med Hvaler-Krabbe klokjøtt
•Salt og sitronpepper
•350 g fersk pasta
•1 bunt gressløk,
Tilberedning av Hvaler-krabbesaus:
1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett sjalottløk, hvitløk og chili og la det frese til løken blir helt bløt uten å få farge.
2.Tilsett vinen og la det koke til det meste av væsken har fordampet.
3.Tilsett fløte og la det koke til sausen tykner noe. Trekk kasserollen til side, visp inn osten, tilsett krabbekjøtt og smak sausen til med salt og sitronpepper.
4. Kok pastaen i lettsaltet og kokende vann.
5. Hell av kokevannet på pastaen (ta vare på litt av vannet) og hell pastaen tilbake i kjelen.
6. Tilsett sausen og hakket gressløk i pastaen. Bland alt godt sammen
Tips! Spe på med litt kokende vann hvis pastaen mangler litt saftighet.
7. Fordel den kremede pastaen på tallerkener og topp med klokjøtt fra Hvaler-Krabbe, gressløk og parmesan.