Krabbegrateng


250 g pastaskjell eller store makaroni
120 g finrevet hvit cheddarost
100 g finrevet Gruyereost
100 g revet Parmesanost
1,5 dl fløte
1 fedd hvitløk, finhakket
350 g krabbekjøtt
5 ss gressløk, finhakket
salt og pepper

Kok pastaen “al dente” i saltet vann

Forvarm ovnen til 200 grader
Bland cheddar, Gruyere og Parmesanost sammen og reserver ca 2,5 dl til gratineringen, sist i oppskriften.

Varm fløten opp til kokepunktet, tilsett den finhakkede hvitløken og lad det småkoke i et par minutter mens du rører.
Tilsette den kokte pastaen, varm opp og la det småkoke i ett minutt.
Tilsett osteblandingen litt om gangen til den er smeltet til en jevn saus.
Tilsett forsiktig krabbekjøttet og 2/3 av gressløken.
Smak til med salt og pepper.

Tøm blandingen over i et ovnfast fat og strø de siste 2,5 dl ost over.

Stek gratengen under overvarme til overflaten er gylden brun.
Ta formen ut av ovnen og la den avkjøle i noen minutter.