Krabbekaker med aioli og søtpotetfries

4 porsjoner

Du trenger:

  • 3 søtpoteter
  • 3 ss maisenna
  • 3 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk (12 stk) krabbekaker
  • 150 g aioli


Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Skrell søtpotetene og del dem i omtrent like store staver.
  3. Legg stavene i iskaldt vann i 15 minutter.
  4. Hell av vannet og tørk søtpotetene godt. Vend dem i olje, maisenna, salt og pepper til de er dekket av et jevnt lag.
  5. Fordel dem ut over et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i cirka 20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden så de ikke blir svidd.
  6. Mens søtpotetene står i ovnen, kan du steke krabbekakene i en stekepanne med litt olje på medium varme til de er gjennomvarme. Det tar cirka 2-3 minutter på hver side.
  7. Server krabbekakene varme med nystekte søtpotetfries og aioli.

Tilberedningstid: 35 minutter.