Krabbekaker

Server dem som en snack eller en forrett med en deilig dipp og litt salat til. Eller som et komplett middagsmåltid med godt tilbehør. Krabbekakene er raske å tilberede, de trenger kun to til tre minutter på hver side i stekepanna på middels varme. Server krabbekakene med sweet chilisaus, salat og ris ved siden av eller på en loffeskive med et salatblad og remulade.

Serveringstips

Vil du servere krabbekakene som en liten snack, smaker det nydelig med en fyldig og smaksrik peanøttdipp til. Mens du varmer krabbekakene i stekepannen eller ovnen, blander du 3 ss peanøttsmør, 3 ss soyasaus, 6 ss vann, 1 hvitløksfedd, 1 ts revet frisk ingefær og 2 ts brunt sukker med stavmikser.

Kabbekaker smaker nydelig med thai-inspirert tilbehør som spicy agurksalat og sweet chili-majones. Server gjerne med nykokt ris eller hjemmelaget potetstappe for et komplett måltid

Rens og del avocado i små terninger og bland sammen med finkakket tomater. Tilsett presset lime, honning og finhakket persille. Smak til med salt. Servere krabbekakene med avocadosalsa, ovnsstekte poteter og sweet hot chilisaus.

Krabbekaker med chiliremulade

  • 1 stk. rød paprika, renset
  • 1 stk. rød chili, med frø
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss søt og grov sennep
  • 0,5 dl majones
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 0,25 ts salt

Slik lager du remuladen: 
Forvarm ovnen til 250˚C. Del paprika og chili i to på langs og legg med snittsiden ned på bakepapirkledd stekebrett. Sett paprikaen inn først, den tar lengst tid, totalt 30 minutter. Legg inn chilien når det er 15 minutter igjen og stek til skinnet mørkner og begynner å boble.

La paprika og chili avkjøles noen minutter i en brødpose eller lignende. Det gjør det enkelt å dra av skinnet. Fjern frøene på chilien for en mildere remulade.

Bruk food processor eller stavmikser og kjør bakt paprika og chili sammen med hvitvinseddik, sennep, majones og hvitløk til en myk saus. Smak til med salt om nødvendig. Hvis sausen blir for sterk kan den dempes med litt sukker.

Krabbekaker med aioli og søtpotetfries
Last ned oppskriften her